Energie vergelijken Stellendam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Stellendam? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroomleveranciers als Energieflex en Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Stellendam? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Stellendam.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €218

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Stellendam? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar NLE €110 €9,17 €1.603,80
3 jaar NLE €300 €8,33 €1.723,80
5 jaar NLE €0 €0 €1.843,80

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via de vergelijker vergelijk je gauw en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Stellendam”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Stellendam:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Stellendam waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (in de nacht, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Budget Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Stellendam? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Stellendam is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders bieden namelijk interessante welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €278

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Stellendam zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Nieuwer Ter Aa.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de meest aantrekkelijke energieaanbieder die past bij jouw situatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Stellendam


Profiteer van de goedkoopste energie in Stellendam

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Stellendam (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Overstaphulp
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Vaste prijs stroom
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Snel af te sluiten
Prominente acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Behulpzame service
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
1 jarig contract
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vaste & variabele prijzen
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Duidelijke voorwaarden
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Stellendam

Ons gasverbruik bepaalt deels de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Stellendam? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je snel & overzichtelijk de meest betaalbare maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Goeree-Overflakkee). Een aantrekkelijke maatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Driewegen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Goeree-Overflakkee.