Energie vergelijken Stompetoren Start met vergelijken en krijg een korting tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Stompetoren? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn leveranciers van stroom zoals Vrijopnaam en MAIN Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Stompetoren? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker zie je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website check je rijke informatie over stroom, gas en licht in Stompetoren.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €224

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn prijziger dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Stompetoren? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €200 €16,67 €1.604,25
3 jaar Vattenfall €390 €10,83 €1.724,25
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.844,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Stompetoren”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Stompetoren:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Stompetoren met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Essent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Stompetoren? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Stompetoren is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas geven jouw goede welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €178

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwe aanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Stompetoren zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Nieuwland.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jou. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Stompetoren


Profiteer van de goedkoopste energie in Stompetoren

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Stompetoren (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Overstapservice
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Goede medewerkers
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Termijnbedrag wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
1 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Snel oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste prijs gas
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Stompetoren

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Stompetoren? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je binnen no-time de goedkoopste gas aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Schermer). Een aantrekkelijke leverancier ontdekt? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Drouwen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Schermer.