Energie vergelijken Druten Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Druten? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals bijv. DELTA en Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Druten? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website tref je alle details over gas, stroom en licht in Druten.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €209

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Druten? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €130 €10,83 €1.533,40
3 jaar Green Choice €300 €8,33 €1.653,40
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.773,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Druten”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Druten:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Druten waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Cogas.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Druten? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Druten zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €201

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Druten zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Zijderveld.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt meteen de meest goedkope energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Druten


Overstappen naar de goedkoopste energie in Druten

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Druten (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Meerdere contracten
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Online verbruik inzien
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verbruik advies
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Nette service
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Overstapservice
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel af te sluiten
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Verschillende contracten
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Druten

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Druten? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je moeiteloos de voordeligste gasmaatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw woning (Druten). Een aantrekkelijke gasmaatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nuth.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Druten.