Energie vergelijken Dwingeloo Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Dwingeloo? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Vandebron of MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Dwingeloo? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker ontdek je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je handige info over stroom, gas en licht in Dwingeloo.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €225

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Dwingeloo? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €180 €15,00 €1.533,65
3 jaar Budget Energie €350 €9,72 €1.653,65
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.773,65

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Dwingeloo”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Dwingeloo:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Dwingeloo waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Dwingeloo? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Dwingeloo zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen werken met verrassende welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €226

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Dwingeloo zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Zoetermeer.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de aantrekkelijkste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Dwingeloo


Profiteer van de goedkoopste energie in Dwingeloo

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Dwingeloo (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Snel oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene energie
Maandelijks bijstellen
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Sympatieke service
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Goede klantenservice
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Charmante service
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
2 jarig contract
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Dwingeloo

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor warm water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Dwingeloo? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je eenvoudig de voordeligste aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw woning (Westerveld). Een passende partij achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Odijk.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Westerveld.