Energie vergelijken Suawoude Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Suawoude? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals De Vastelastenbond of NLE. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Suawoude? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van elke maatschappij tref je de jaarlijkse kosten en de optionele korting. Is het nieuw voor jou? Hier ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Suawoude.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €206

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Suawoude? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.605,00
3 jaar Oxxio €220 €6,11 €1.725,00
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.845,00

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van deze website vergelijk je vlot en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Suawoude”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Suawoude:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Suawoude met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk soort tarief het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qwint.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Suawoude? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Suawoude is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met gigantische welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €125

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Suawoude zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Nijega.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt nu de voordeligste stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Suawoude


Ontdek de goedkoopste energie in Suawoude

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Suawoude (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Eenvoudig afsluiten
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
1 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Direct overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Goede klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Goede klantenservice
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Verbruik advies
Prominente acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Inzicht in je verbruik
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Diverse prijsafspraken
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
2 jarig contract
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Suawoude

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Suawoude? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij binnen een paar seconden de goedkoopste aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Tytsjerksteradiel). Een goedkope aanbieder aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Easterwierrum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.