Energie vergelijken Nijega Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Nijega? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom zoals bijv. UnitedConsumers of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Nijega? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker zie je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Nijega.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €260

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Nijega? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Engie €210 €17,50 €1.578,80
3 jaar Engie €420 €11,67 €1.698,80
5 jaar Engie €0 €0 €1.818,80

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Nijega”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Nijega:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Nijega met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Energieflex.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Nijega? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Nijega zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen werken met gigantische welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €274

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende maatschappij regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Nijega zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Hippolytushoef.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de goedkoopste leverancier die past bij jouw situatie. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Nijega


Stap over naar de goedkoopste energie in Nijega

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Nijega (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Verbruik advies
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
3 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Snel af te sluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Goede medewerkers
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Variabele gasprijzen
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Nijega

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Nijega? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je gelijk de goedkoopste gasmaatschappij. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Smallingerland). Een voordelige partij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Zuid-Beijerland.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Smallingerland.