Energie vergelijken Easterwierrum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Easterwierrum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Easterwierrum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van elke organisatie ontdek je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je alle details over gas, stroom en licht in Easterwierrum.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €180

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Easterwierrum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Qurrent €240 €20 €1.533,95
3 jaar Qurrent €410 €11,39 €1.653,95
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.773,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van deze pagina vergelijk je supersnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Easterwierrum”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Easterwierrum:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Easterwierrum met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Energieflex.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Easterwierrum? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In Easterwierrum zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders geven namelijk fantastische welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €167

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De aankomende leverancier regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Easterwierrum zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Zuid-Beijerland.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de aantrekkelijkste stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Easterwierrum


Stap over naar de goedkoopste energie in Easterwierrum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Easterwierrum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Behulpzame service
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Nette service
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
1 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Goede service
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Variabele gasprijzen
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Persoonlijke service
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Gemakkelijk oversluiten
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Easterwierrum

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Easterwierrum? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je eenvoudig de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Littenseradiel). Een geschikte aanbieder gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Oene.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Littenseradiel.