Energie vergelijken Easterlittens Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Easterlittens? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroomaanbieders als UnitedConsumers of HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Easterlittens? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier check je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting. Advies nodig? Via deze pagina vind je handige info over gas, stroom en licht in Easterlittens.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €229

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Easterlittens? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €220 €18,33 €1.533,85
3 jaar NLE €390 €10,83 €1.653,85
5 jaar NLE €0 €0 €1.773,85

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via onze zoekmachine vergelijk je vlot en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Easterlittens”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Easterlittens:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Easterlittens waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je relatief veel van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Eneco.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Easterlittens? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Easterlittens is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hebben gewoonlijk prachtige welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €200

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende maatschappij regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Easterlittens zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Zoutelande.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de meest aantrekkelijke energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Easterlittens


Stap over naar de goedkoopste energie in Easterlittens

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Easterlittens (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Overstaphulp
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verschillende contracten
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Goede klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Direct overstappen
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Overstapservice
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
1 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Variabele gasprijzen
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Helemaal groen
Aangename service
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
3 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verschillende contracten
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Easterlittens

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Easterlittens? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je zonder problemen de goedkoopste maatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Littenseradiel). Een interessante organisatie kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Oeffelt.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Littenseradiel.