Energie vergelijken t Waar Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in t Waar? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als Budget Energie of Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in t Waar? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Daarna selecteer je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder tref je de prijs per jaar en de hoogte van de cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier lees je alle details over stroom, gas en licht in t Waar.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €275

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in t Waar? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €150 €12,50 €1.605,50
3 jaar Eneco €320 €8,89 €1.725,50
5 jaar Eneco €0 €0 €1.845,50

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van onze tool vergelijk je gauw en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers t Waar”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in t Waar:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in t Waar waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in het weekend en met feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij RENDO Netwerken.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in t Waar? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats t Waar zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen bieden je serieuze welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €252

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In t Waar zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Nijkerkerveen.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest voordelige stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken t Waar


Profiteer van de goedkoopste energie in t Waar

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in t Waar (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Duidelijke voorwaarden
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Meerdere contracten
Interessante acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Sympatieke service
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Meerdere contracten
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in t Waar

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in t Waar? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij makkelijk de meest goedkope aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Oldambt). Een passende gasmaatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Ee.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Oldambt.