Energie vergelijken Ee Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Ee? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroomleveranciers als bijvoorbeeld Vandebron of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Ee? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend check je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier zie je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Ee.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €240

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Ee? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €190 €15,83 €1.534,45
3 jaar Oxxio €190 €5,28 €1.654,45
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.774,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Ee”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van wind of de zon. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Ee:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Ee die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als NLE.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Ee? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Ee is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen bieden vaak hoge welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €134

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aankomende leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Ee zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Zuidoostbeemster.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft direct de voordeligste energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Ee


Stap over naar de goedkoopste energie in Ee

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu snel de goedkoopste stroom in Ee (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Vriendelijke service
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Goede medewerkers
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
3 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Betalen in termijnen
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
Vriendelijke service
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Behulpzame service
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele stroomprijs
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
3 jarig contract
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Ee

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Ee? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij moeiteloos de meest goedkope leverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Dongeradeel). Een passende leverancier gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Olburgen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Dongeradeel.