Energie vergelijken Teerns Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Teerns? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom zoals Essent of Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Teerns? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij check je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website vind je alle details over stroom, gas en licht in Teerns.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €260

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Teerns? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €190 €15,83 €1.605,70
3 jaar EnergieFlex €360 €10 €1.725,70
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.845,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vluchtig en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Teerns”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Teerns:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Teerns met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Anode Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Teerns? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Teerns zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers werken met aantrekkelijke welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €209

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Teerns zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Nijverdal.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt eenvoudig de aantrekkelijkste stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Teerns


Zo vind je de goedkoopste energie in Teerns

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Teerns (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele gasprijs
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
1 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Charmante service
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Aangename service
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs gas
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
2 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Behulpzame service
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
3 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
1 jarig contract
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Teerns

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Teerns? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij moeiteloos de aantrekkelijkste leverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Leeuwarden). Een aantrekkelijke gasmaatschappij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Eelderwolde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Leeuwarden.