Energie vergelijken Noardburgum Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Noardburgum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan stroomaanbieders als Energiedirect.nl en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Noardburgum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Hier tref je bruikbare info over stroom, gas en licht in Noardburgum.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €229

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Noardburgum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Eneco €240 €20 €1.579,70
3 jaar Eneco €280 €7,78 €1.699,70
5 jaar Eneco €0 €0 €1.819,70

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via de vergelijker vergelijk je supersnel en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Noardburgum”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Noardburgum:

 1. E.ON
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Noardburgum waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder UnitedConsumers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Noardburgum? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Noardburgum is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers bieden namelijk interessante welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €198

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Noardburgum zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Holthone.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de aantrekkelijkste leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Noardburgum


Stap over naar de goedkoopste energie in Noardburgum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Noardburgum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Goede medewerkers
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Overstapservice
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Snel oversluiten
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Simpele voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Vriendelijke service
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Flexibele stroomprijs
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Snel af te sluiten
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Verbruik aanpassen
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Noardburgum

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Noardburgum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je zonder problemen de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw woning (Tytsjerksteradiel). Een aantrekkelijke aanbieder ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Zuna.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Tytsjerksteradiel.