Energie vergelijken Een-West Start met vergelijken en bespaar maar liefst €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Een-West? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals Energiedirect.nl of MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Een-West? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energie. Van iedere leverancier vergelijk je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina tref je praktische info over stroom, gas en licht in Een-West.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €216

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Een-West? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Essent €120 €10 €1.534,85
3 jaar Essent €270 €7,50 €1.654,85
5 jaar Essent €0 €0 €1.774,85

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met deze pagina vergelijk je vlot en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Een-West”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Een-West:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Een-West met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als UnitedConsumers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Een-West? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Een-West zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers bieden namelijk prachtige welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €195

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De volgende maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Een-West zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Zuna.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest goedkope stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Belangrijk: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Een-West


Stap over naar de goedkoopste energie in Een-West

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Een-West (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Contract wijzigen
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
2 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Verbruik advies
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstaphulp
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verbruik advies
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Een-West

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om te douchen en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Een-West? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je snel & overzichtelijk de goedkoopste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Noordenveld). Een geschikte leverancier gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Oldemarkt.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Noordenveld.