Energie vergelijken Ter Aard Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Ter Aard? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom zoals De Vastelastenbond en Greenchoice. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Ter Aard? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend check je direct de goedkoopste energie. Per organisatie vergelijk je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op onze website ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Ter Aard.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €189

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ter Aard? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €240 €20 €1.605,95
3 jaar Vattenfall €410 €11,39 €1.725,95
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.845,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ter Aard”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Ter Aard:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Ter Aard waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ter Aard? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Ter Aard is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden namelijk aantrekkelijke welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €269

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ter Aard zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nooitgedacht.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet direct de goedkoopste stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ter Aard


Vind de goedkoopste energie in Ter Aard

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Ter Aard (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Goede service
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Verbruik advies
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Contract wijzigen
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Contract wijzigen
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Betalen in termijnen
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs gas
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
1 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Meerdere contracten
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Flexibele gasprijs
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Ter Aard

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Ter Aard? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je vandaag nog de goedkoopste gasleverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Assen). Een goedkope aanbieder gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Eenrum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Assen.