Energie vergelijken Terwispel Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Terwispel? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Clean Energy en Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Terwispel? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Verder kies je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke organisatie zie je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstbonus. Advies nodig? Op deze pagina tref je praktische info over gas, stroom en licht in Terwispel.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €209

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Terwispel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €120 €10 €1.606,85
3 jaar Green Choice €270 €7,50 €1.726,85
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.846,85

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze website vergelijk je vlot en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Terwispel”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Terwispel:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Terwispel waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Pure Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Terwispel? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Terwispel zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen geven namelijk daverende welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €218

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aankomende energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Terwispel zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Nootdorp.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de meest voordelige stroom maatschappij voor jouw situatie. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Terwispel


Vind de goedkoopste energie in Terwispel

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Terwispel (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Nette klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Snel af te sluiten
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Charmante service
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Charmante service
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Verbruik advies
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede medewerkers
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Nette klantenservice
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Tussentijds aanpassen
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Variabele gasprijzen
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
3 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Terwispel

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Terwispel? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij meteen de meest betaalbare maatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Opsterland). Een aantrekkelijke aanbieder achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Egmond-Binnen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Opsterland.