Energie vergelijken Elkenrade Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Elkenrade? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers zoals Allure Energie en NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Elkenrade? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder check je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Elkenrade.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €184

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Elkenrade? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €120 €10 €1.536,35
3 jaar EnergieFlex €250 €6,94 €1.656,35
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.776,35

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze tool vergelijk je rap en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Elkenrade”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Elkenrade:

 1. Anode Energie
 2. Essent
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Elkenrade waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij MAIN Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Elkenrade? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Elkenrade is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met verrassende welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €230

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Elkenrade zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Limburg. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Aadorp.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt meteen de meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Elkenrade


Zo vind je de goedkoopste energie in Elkenrade

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Elkenrade (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Behulpzame service
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Vaste prijs gas
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Verschillende contracten
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Nette klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
2 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Persoonlijke service
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Inzicht in je verbruik
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Direct overstappen
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Elkenrade

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Elkenrade? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je in minder dan een minuut de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Gulpen-Wittem). Een aantrekkelijke partij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Oosternieland.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Gulpen-Wittem.