Energie vergelijken Odijk Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Odijk? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan stroomleveranciers als Vandebron of Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Odijk? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Verder kies je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op onze website blader je door alle info over stroom, gas en licht in Odijk.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €202

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Odijk? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Eneco €120 €10 €1.581,35
3 jaar Eneco €290 €8,06 €1.701,35
5 jaar Eneco €0 €0 €1.821,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Odijk”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Odijk:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Odijk die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Vattenfall.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Odijk? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Odijk zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers stunten met gigantische welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €226

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Odijk zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Utrecht. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Horst.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de meest aantrekkelijke energieleverancier voor jou. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Odijk


Zo vind je de goedkoopste energie in Odijk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Odijk (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Utrecht)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vaste prijs gas
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Contract wijzigen
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Persoonlijk advies
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Snel af te sluiten
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Vaste prijs gas
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
2 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Vaste prijs gas
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Odijk

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Odijk? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je gelijk de voordeligste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Bunnik). Een aantrekkelijke aanbieder aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Aalsmeer.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Bunnik.