Energie vergelijken Ellemeet Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Ellemeet? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals Vrijopnaam of MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Ellemeet? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie check je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstpremie. Advies nodig? Op onze website blader je door alle info over stroom, gas en licht in Ellemeet.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €216

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ellemeet? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Delta €150 €12,50 €1.536,50
3 jaar Delta €280 €7,78 €1.656,50
5 jaar Delta €0 €0 €1.776,50

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ellemeet”. Je kunt ook filteren op stroom van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Ellemeet:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Ellemeet met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Vattenfall.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Ellemeet? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Ellemeet zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers hebben gewoonlijk formidabele welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €242

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Ellemeet zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zeeland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Aalsmeer.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft direct de aantrekkelijkste maatschappij die past bij jouw situatie. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Ellemeet


Profiteer van de goedkoopste energie in Ellemeet

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Ellemeet (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zeeland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Behulpzame service
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Persoonlijke service
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
2 jarig contract
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Verbruik advies
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Verschillende contracten
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Snel af te sluiten
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Simpele voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Snel af te sluiten
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Meerdere contracten
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Snel overstappen
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Ellemeet

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Ellemeet? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je moeiteloos de meest goedkope maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Schouwen-Duiveland). Een voordelige leverancier ontdekt? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Oosterwijk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.