Energie vergelijken Tinte Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Tinte? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen als DELTA en Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Tinte? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna bepaal je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier check je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Hier blader je door handige info over gas, stroom en licht in Tinte.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €247

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Tinte? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €120 €10 €1.607,60
3 jaar Delta €420 €11,67 €1.727,60
5 jaar Delta €0 €0 €1.847,60

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van deze website vergelijk je vlot en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Tinte”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Tinte:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Tinte waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Allure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Tinte? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Tinte is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk interessante welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €226

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Tinte zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Odiliapeel.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de voordeligste maatschappij voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Tinte


Profiteer van de goedkoopste energie in Tinte

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Tinte (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Betalen in termijnen
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Tussentijds aanpassen
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vaste & variabele prijzen
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
2 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Online account
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online account
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Sympatieke service
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
2 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Aangename service
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Sympatieke service
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Tinte

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Tinte? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je zonder moeite de meest goedkope leverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Westvoorne). Een goedkope partij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Ellertshaar.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Westvoorne.