Energie vergelijken Ellertshaar Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Ellertshaar? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan leveranciers van stroom zoals Allure Energie of Pure Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Ellertshaar? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierop volgend bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke verstrekker vind je de energiekosten per jaar en de geldende cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Hier ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Ellertshaar.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €275

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Ellertshaar? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €160 €13,33 €1.536,55
3 jaar Budget Energie €290 €8,06 €1.656,55
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.776,55

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van onze tool vergelijk je vluchtig en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ellertshaar”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Ellertshaar:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Ellertshaar waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke type tarief het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Oxxio.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ellertshaar? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Ellertshaar zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers werken met verrassende welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €296

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De toekomstige energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ellertshaar zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Aalsmeerderbrug.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt eenvoudig de voordeligste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ellertshaar


Stap over naar de goedkoopste energie in Ellertshaar

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Ellertshaar (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Aangename service
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Online account
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
3 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Sympatieke service
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Online account
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Persoonlijk advies
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Ellertshaar

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Ellertshaar? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je razendsnel de voordeligste maatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Borger-Odoorn). Een geschikte gasmaatschappij gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Oosterwijtwerd.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Borger-Odoorn.