Energie vergelijken Tirns Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Tirns? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals UnitedConsumers of Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Tirns? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze website ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Tirns.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €259

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Tirns? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €130 €10,83 €1.607,65
3 jaar Budget Energie €110 €3,06 €1.727,65
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.847,65

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van de vergelijker vergelijk je supersnel en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Tirns”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Tirns:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Tirns met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Anode Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Tirns? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Tirns is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk prachtige welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €254

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Tirns zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Odoorn.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de voordeligste maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Tirns


Overstappen naar de goedkoopste energie in Tirns

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Tirns (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Overstaphulp
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Nette klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Behulpzame service
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Behulpzame service
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Inzicht in je verbruik
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Tirns

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Tirns? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je binnen no-time de voordeligste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Súdwest-Fryslân). Een interessante maatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Ellewoutsdijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Súdwest-Fryslân.