Energie vergelijken Ellewoutsdijk Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Ellewoutsdijk? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Clean Energy of NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Ellewoutsdijk? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna zie je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je praktische info over stroom, gas en licht in Ellewoutsdijk.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €227

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Ellewoutsdijk? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €170 €14,17 €1.536,60
3 jaar Vattenfall €300 €8,33 €1.656,60
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.776,60

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Ellewoutsdijk”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ellewoutsdijk:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Ellewoutsdijk met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van de stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Powerpeers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Ellewoutsdijk? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Ellewoutsdijk zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers hanteren reusachtige welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €216

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Ellewoutsdijk zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zeeland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Aalst.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet nu de aantrekkelijkste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Ellewoutsdijk


Vind de goedkoopste energie in Ellewoutsdijk

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Ellewoutsdijk (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zeeland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Overstaphulp
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Meerdere contracten
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verbruik advies
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Variabele gasprijzen
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Overstaphulp
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Simpele voorwaarden
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Meerdere contracten
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Variabele gasprijzen
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Ellewoutsdijk

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Ellewoutsdijk? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij probleemloos de meest voordelige gas aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en check de laagste gasprijzen voor jouw woning (Borsele). Een goedkope partij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Oosterwolde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Borsele.