Energie vergelijken Tjerkwerd Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Tjerkwerd? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals E.ON of HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Tjerkwerd? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna ontdek je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker ontdek je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Tjerkwerd.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €178

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Tjerkwerd? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar NLE €170 €14,17 €1.607,85
3 jaar NLE €150 €4,17 €1.727,85
5 jaar NLE €0 €0 €1.847,85

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze website vergelijk je rap en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Tjerkwerd”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Tjerkwerd:

 1. DELTA
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Tjerkwerd waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van DELTA.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Tjerkwerd? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Tjerkwerd is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden je interessante welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €141

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Tjerkwerd zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Oene.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet direct de meest goedkope stroomaanbieder voor jou. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Tjerkwerd


Zo vind je de goedkoopste energie in Tjerkwerd

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Tjerkwerd (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Goede klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Charmante service
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Diverse prijsafspraken
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Aangename service
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Snel oversluiten
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Charmante service
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Tjerkwerd

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Tjerkwerd? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je probleemloos de meest goedkope leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Súdwest-Fryslân). Een voordelige gas leverancier gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Elsloo.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.