Energie vergelijken Tjuchem Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Tjuchem? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan aanbieders van stroom als De Vastelastenbond of Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Tjuchem? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energie. Van iedere organisatie vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op onze website check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Tjuchem.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €246

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Tjuchem? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €180 €15,00 €1.607,90
3 jaar Oxxio €160 €4,44 €1.727,90
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.847,90

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vluchtig en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Tjuchem”. Je kunt ook filteren op energie van wind of de zon. Of zoek naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Tjuchem:

 1. DELTA
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Tjuchem waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij E.ON.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Tjuchem? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Tjuchem zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen geven namelijk interessante welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €127

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Tjuchem zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Per jaar compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Oentsjerk.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de meest goedkope stroom maatschappij voor jou. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Tjuchem


Stap over naar de goedkoopste energie in Tjuchem

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Tjuchem (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Goede klantenservice
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Verschillende contracten
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Goede klantenservice
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Sympatieke service
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Vaste prijs gas
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Goede service
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Direct overstappen
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Behulpzame service
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Snel overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Overstaphulp
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Tjuchem

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Tjuchem? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij nu de aantrekkelijkste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Slochteren). Een goedkope organisatie aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Elspeet.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Slochteren.