Energie vergelijken Tubbergen Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Tubbergen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers als Eneco of Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Tubbergen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vind je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstkorting. Advies nodig? Op onze website blader je door handige info over stroom, gas en licht in Tubbergen.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €197

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Tubbergen? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Eneco €130 €10,83 €1.608,40
3 jaar Eneco €260 €7,22 €1.728,40
5 jaar Eneco €0 €0 €1.848,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze zoekmachine vergelijk je vlot en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Tubbergen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Tubbergen:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Tubbergen met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Innova Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Tubbergen? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Tubbergen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden je goede welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €247

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Tubbergen zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Oldeberkoop.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt direct de meest betaalbare stroomaanbieder voor jouw situatie. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Tubbergen


Zo vind je de goedkoopste energie in Tubbergen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Tubbergen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Inzicht in je verbruik
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Verbruik advies
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede service
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Goede klantenservice
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Behulpzame service
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Duidelijke voorwaarden
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Tubbergen

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Tubbergen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij snel de meest goedkope gas aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Tubbergen). Een goedkope organisatie achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Enschede.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Tubbergen.