Energie vergelijken Tzum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Tzum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroom maatschappijen als Anode Energie of Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Tzum? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder check je de energiekosten per jaar en de geldende korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Tzum.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €192

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Tzum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Eneco €250 €20,83 €1.609,00
3 jaar Eneco €380 €10,56 €1.729,00
5 jaar Eneco €0 €0 €1.849,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze zoekmachine vergelijk je rap en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Tzum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Tzum:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Tzum waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (later op de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vandebron.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Tzum? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Tzum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen stunten met aantrekkelijke welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €260

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw nieuwe leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Tzum zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Olst.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de aantrekkelijkste aanbieder voor jouw woning en verbruik. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Tzum


Vind de goedkoopste energie in Tzum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Tzum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Contract wijzigen
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Direct overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Direct overstappen
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Direct overstappen
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Nette service
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Charmante service
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Verschillende contracten
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
3 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel oversluiten
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Tzum

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Tzum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je snel & overzichtelijk de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Franekeradeel). Een passende aanbieder gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Ermelo.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Franekeradeel.