Energie vergelijken Udenhout Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Udenhout? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals Vandebron of Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Udenhout? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie tref je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstkorting. Advies nodig? Via deze pagina lees je handige info over gas, stroom en licht in Udenhout.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €222

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Udenhout? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €160 €13,33 €1.609,30
3 jaar Engie €120 €3,33 €1.729,30
5 jaar Engie €0 €0 €1.849,30

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze zoekmachine vergelijk je supersnel en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Udenhout”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Udenhout:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Udenhout die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je relatief veel van de stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Westland Infra.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Udenhout? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Udenhout zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met fantastische welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €137

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Udenhout zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Onna.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Udenhout


Overstappen naar de goedkoopste energie in Udenhout

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Udenhout (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Slim besparen
1 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Persoonlijk advies
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste & variabele prijzen
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Goede klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Simpele voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Verbruik aanpassen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Vriendelijke service
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Persoonlijk advies
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Udenhout

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Udenhout? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je makkelijk de meest voordelige gasmaatschappij. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw woning (Tilburg). Een interessante gas leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Est.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Tilburg.