Energie vergelijken Ooltgensplaat Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Ooltgensplaat? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers als Eneco en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ooltgensplaat? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij vergelijk je de kosten per 12 maanden en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier lees je alle info over stroom, gas en licht in Ooltgensplaat.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €261

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ooltgensplaat? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €210 €17,50 €1.583,30
3 jaar Qurrent €360 €10 €1.703,30
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.823,30

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze website vergelijk je supersnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Ooltgensplaat”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Ooltgensplaat:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Ooltgensplaat waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Vattenfall.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ooltgensplaat? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Ooltgensplaat zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €193

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aanstaande aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ooltgensplaat zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Ittervoort.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste maatschappij die past bij jouw situatie. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ooltgensplaat


Profiteer van de goedkoopste energie in Ooltgensplaat

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Ooltgensplaat (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste & variabele prijzen
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
2 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Goede service
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Betalen in termijnen
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Overstapservice
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Snel oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Verbruik advies
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Ooltgensplaat

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Ooltgensplaat? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je binnen no-time de meest betaalbare leverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Goeree-Overflakkee). Een betaalbare leverancier ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Alphen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Goeree-Overflakkee.