Energie vergelijken Uithoorn Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Uithoorn? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom zoals bijv. Vandebron en Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Uithoorn? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder tref je de energiekosten per jaar en de geldende cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Uithoorn.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €227

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Uithoorn? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Essent €210 €17,50 €1.609,55
3 jaar Essent €170 €4,72 €1.729,55
5 jaar Essent €0 €0 €1.849,55

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je snel & probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Uithoorn”. Je kunt ook filteren op stroom van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Uithoorn:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Uithoorn waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Allure Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Uithoorn? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Uithoorn zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers geven jouw reusachtige welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €244

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Uithoorn zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Oost West en Middelbeers.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt nu de aantrekkelijkste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Uithoorn


Ontdek de goedkoopste energie in Uithoorn

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Uithoorn (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Snel oversluiten
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Meerdere contracten
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Snel overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
3 jarig contract
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
3 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel af te sluiten
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Flexibele gasprijs
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Uithoorn

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Uithoorn? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je meteen de voordeligste gas aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Uithoorn). Een interessante aanbieder achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Eursinge.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Uithoorn.