Energie vergelijken Uithuizen Start met vergelijken en krijg een korting tot €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Uithuizen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Clean Energy en Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Uithuizen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna check je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker tref je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina blader je door handige info over stroom, gas en licht in Uithuizen.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €201

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Uithuizen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €220 €18,33 €1.609,60
3 jaar Eneco €180 €5,00 €1.729,60
5 jaar Eneco €0 €0 €1.849,60

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van deze pagina vergelijk je vluchtig en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Uithuizen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Uithuizen:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Uithuizen waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Anode Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Uithuizen? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Uithuizen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers stunten met enorme welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €228

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Uithuizen zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Oost-Graftdijk.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest voordelige energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Uithuizen


Ontdek de goedkoopste energie in Uithuizen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Uithuizen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
3 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Goede service
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Direct overstappen
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Snel oversluiten
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Persoonlijke service
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Aangename service
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Flexibele gasprijs
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Snel af te sluiten
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Vaste prijs gas
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Uithuizen

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Uithuizen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je direct de goedkoopste gasmaatschappij. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Eemsmond). Een betaalbare gasmaatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Everdingen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Eemsmond.