Energie vergelijken Oost-Graftdijk Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Oost-Graftdijk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals Energieflex of Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Oost-Graftdijk? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder vergelijk je de prijs per jaar en de geldende korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina ontdek je alle info over stroom, gas en licht in Oost-Graftdijk.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €233

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Oost-Graftdijk? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €230 €19,17 €1.583,40
3 jaar EnergieFlex €380 €10,56 €1.703,40
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.823,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via deze pagina vergelijk je gauw en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Oost-Graftdijk”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Oost-Graftdijk:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Oost-Graftdijk met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Powerpeers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oost-Graftdijk? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Oost-Graftdijk zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers stunten met enorme welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €217

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oost-Graftdijk zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Jabeek.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de voordeligste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Oost-Graftdijk


Overstappen naar de goedkoopste energie in Oost-Graftdijk

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oost-Graftdijk (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Flexibele stroomprijs
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Aangename service
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
1 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Hulp bij overstappen
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Behulpzame service
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel af te sluiten
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Diverse prijsafspraken
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Behulpzame service
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Oost-Graftdijk

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oost-Graftdijk? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij binnen no-time de aantrekkelijkste leverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Graft-De Rijp). Een geschikte organisatie achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Alteveer.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Graft-De Rijp.