Energie vergelijken Urk Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Urk? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Urk? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij zie je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op onze website lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Urk.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €271

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Urk? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €170 €14,17 €1.610,10
3 jaar Essent €280 €7,78 €1.730,10
5 jaar Essent €0 €0 €1.850,10

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze tool vergelijk je supersnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Urk”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Urk:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Urk waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Essent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Urk? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Urk is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen hanteren doorgaans sublieme welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €279

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Urk zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Flevoland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Oosterhout.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de voordeligste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Urk


Overstappen naar de goedkoopste energie in Urk

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Urk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Flevoland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Persoonlijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Vriendelijke service
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Persoonlijk advies
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vaste prijs gas
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Nette klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Urk

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Urk? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij snel & overzichtelijk de meest betaalbare gas aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Urk). Een passende gas leverancier gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Veenwouden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Urk.