Energie vergelijken Oosterhout Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Oosterhout? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals Energieflex of Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Oosterhout? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder check je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website check je praktische info over stroom, gas en licht in Oosterhout.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €240

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Oosterhout? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Green Choice €180 €15,00 €1.583,90
3 jaar Green Choice €160 €4,44 €1.703,90
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.823,90

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze website vergelijk je razendsnel en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Oosterhout”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van wind of de zon. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Oosterhout:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Oosterhout waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Enduris.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oosterhout? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Oosterhout zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met huizenhoge welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €126

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De volgende leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Oosterhout zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Joppe.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de goedkoopste maatschappij voor jouw situatie. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Oosterhout


Zo vind je de goedkoopste energie in Oosterhout

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Oosterhout (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Charmante service
Interessante acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Snel overstappen
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Direct overstappen
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Snel oversluiten
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Overstapservice
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
2 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Aangename service
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Behulpzame service
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Oosterhout

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oosterhout? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je nu de goedkoopste gas aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Oosterhout). Een betaalbare partij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Amstelhoek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Oosterhout.