Energie vergelijken Usquert Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Usquert? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom zoals Allure Energie of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Usquert? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vind je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Op onze website ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Usquert.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €257

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Usquert? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €200 €16,67 €1.610,25
3 jaar Qurrent €310 €8,61 €1.730,25
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.850,25

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van onze tool vergelijk je vlot en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Usquert”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Usquert:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Usquert met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke type tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Huismerk Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Usquert? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Usquert zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen bieden namelijk aantrekkelijke welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €184

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Usquert zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Oosternieland.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Usquert


Stap over naar de goedkoopste energie in Usquert

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu snel de goedkoopste stroom in Usquert (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vaste prijs gas
Sublieme acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Eenvoudig afsluiten
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
3 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Aangename service
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste prijs gas
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Verschillende contracten
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Betalen in termijnen
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vaste prijs gas
Prominente acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Snel af te sluiten
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Nette klantenservice
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vaste prijs gas
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Usquert

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Usquert? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je nu de meest betaalbare leverancier. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Eemsmond). Een aantrekkelijke partij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Ferwert.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Eemsmond.