Energie vergelijken Utrecht Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Utrecht? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan leveranciers van stroom zoals bijv. De Vastelastenbond en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Utrecht? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend check je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Utrecht.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €264

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Utrecht? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Green Choice €210 €17,50 €1.610,30
3 jaar Green Choice €320 €8,89 €1.730,30
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.850,30

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Utrecht”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Utrecht:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Utrecht die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij HVC.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Utrecht? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Utrecht is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen bieden vaak enorme welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €164

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De aankomende aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Utrecht zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Oosternijkerk.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest goedkope leverancier die past bij jouw situatie. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Utrecht


Ontdek de goedkoopste energie in Utrecht

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu probleemloos de goedkoopste stroom in Utrecht (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Utrecht)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Overstapservice
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Direct overstappen
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Sympatieke service
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Online account
Prominente acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Online account
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Persoonlijke service
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Verschillende contracten
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Nette service
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Utrecht

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Utrecht? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je binnen mum van tijd de meest goedkope leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en check de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Utrecht). Een goedkope leverancier gezien? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Ferwoude.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Utrecht.