Energie vergelijken Oosternijkerk Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Oosternijkerk? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Budget Energie en MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oosternijkerk? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie check je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website tref je praktische info over gas, stroom en licht in Oosternijkerk.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €211

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Oosternijkerk? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €220 €18,33 €1.584,10
3 jaar Budget Energie €200 €5,56 €1.704,10
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.824,10

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Oosternijkerk”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Oosternijkerk:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Oosternijkerk waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Cogas.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Oosternijkerk? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Oosternijkerk is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen werken met prachtige welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €255

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwe aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Oosternijkerk zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Jubbega.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de meest aantrekkelijke stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Oosternijkerk


Stap over naar de goedkoopste energie in Oosternijkerk

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oosternijkerk (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
2 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Diverse prijsafspraken
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede service
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Behulpzame service
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Nette klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Duidelijke voorwaarden
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Goede medewerkers
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Betalen in termijnen
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Snel oversluiten
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vriendelijke service
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Oosternijkerk

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Oosternijkerk? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je binnen mum van tijd de aantrekkelijkste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Dongeradeel). Een aantrekkelijke maatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Amsterdam Zuidoost.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Dongeradeel.