Energie vergelijken Ferwoude Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Ferwoude? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers als bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Ferwoude? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier check je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina tref je alle info over stroom, gas en licht in Ferwoude.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €256

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Ferwoude? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €250 €20,83 €1.539,25
3 jaar EnergieFlex €190 €5,28 €1.659,25
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.779,25

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze website vergelijk je snel & soepel de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Ferwoude”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Ferwoude:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Ferwoude die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Cogas.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ferwoude? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Ferwoude is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers hanteren doorgaans sublieme welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €218

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Ferwoude zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Amsterdam Zuidoost.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt meteen de voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Ferwoude


Zo vind je de goedkoopste energie in Ferwoude

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Ferwoude (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Overstapservice
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Simpele voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Meerdere contracten
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Nette klantenservice
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele of vaste prijs
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
2 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Nette service
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Direct overstappen
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Ferwoude

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Ferwoude? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je razendsnel de meest goedkope leverancier. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Súdwest-Fryslân). Een geschikte partij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Oudelande.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Súdwest-Fryslân.