Energie vergelijken Vaals Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Vaals? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals Clean Energy en Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Vaals? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens bepaal je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker tref je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Vaals.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €195

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Vaals? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €220 €18,33 €1.610,35
3 jaar EnergieFlex €330 €9,17 €1.730,35
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.850,35

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels de vergelijker vergelijk je gauw en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Vaals”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Vaals:

 1. Anode Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Vaals waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Innova Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Vaals? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Vaals is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren doorgaans prachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €125

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De volgende energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Vaals zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Oosterstreek.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft nu de meest betaalbare energiemaatschappij voor jouw situatie. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Vaals


Profiteer van de goedkoopste energie in Vaals

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Vaals (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Charmante service
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Online account
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel af te sluiten
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Betalen in termijnen
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
3 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Persoonlijk advies
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Vaals

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Vaals? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je zonder moeite de meest voordelige maatschappij. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Vaals). Een aantrekkelijke partij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Fijnaart.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Vaals.