Energie vergelijken Valkenswaard Start met vergelijken en krijg een korting tot €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Valkenswaard? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als Essent en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Valkenswaard? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder ontdek je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina tref je handige info over gas, stroom en licht in Valkenswaard.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €256

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Valkenswaard? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €110 €9,17 €1.610,55
3 jaar Vattenfall €370 €10,28 €1.730,55
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.850,55

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van de vergelijker vergelijk je supersnel en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Valkenswaard”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Valkenswaard:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Valkenswaard waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en nationale feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je relatief veel van de stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Valkenswaard? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Valkenswaard zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met gigantische welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €197

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Valkenswaard zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Oosterzee.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de voordeligste maatschappij voor jouw situatie. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Valkenswaard


Overstappen naar de goedkoopste energie in Valkenswaard

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Valkenswaard (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Vaste prijs gas
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
1 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Termijnbedrag wijzigen
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Meerdere contracten
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Online account
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Charmante service
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Verbruik aanpassen
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Valkenswaard

Ons gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Valkenswaard? Met behulp van onze gas-vergelijker check je direct de voordeligste maatschappij. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Valkenswaard). Een passende aanbieder aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Fluitenberg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Valkenswaard.