Energie vergelijken Oosterzee Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Oosterzee? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom zoals bijv. Energieflex en MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oosterzee? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder check je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Oosterzee.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €262

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: lange verbintenissen zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Oosterzee? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €120 €10 €1.584,35
3 jaar Qurrent €250 €6,94 €1.704,35
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.824,35

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Op basis van de vergelijker vergelijk je gauw en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Oosterzee”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Oosterzee:

 1. Anode Energie
 2. Essent
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Oosterzee met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Clean Energy.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oosterzee? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Oosterzee is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers geven jouw immense welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €299

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De toekomstige aanbieder regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oosterzee zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Kaard.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de voordeligste stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Oosterzee


Vind de goedkoopste energie in Oosterzee

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Oosterzee (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Verschillende contracten
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste prijs gas
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Snel af te sluiten
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vriendelijke service
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Oosterzee

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energienota. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, om te douchen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oosterzee? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je direct de voordeligste gasleverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (De Friese Meren). Een aantrekkelijke aanbieder ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Andijk.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente De Friese Meren.