Energie vergelijken Formerum Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Formerum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen zoals Allure Energie en Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Formerum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Op onze website blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Formerum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €270

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Formerum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €190 €15,83 €1.539,70
3 jaar Oxxio €280 €7,78 €1.659,70
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.779,70

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Formerum”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Formerum:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Formerum die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Eneco.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Formerum? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Formerum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen bieden namelijk prachtige welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €137

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en voordeligste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Formerum zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Angeren.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft in een oogopslag de meest aantrekkelijke maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Formerum


Zo vind je de goedkoopste energie in Formerum

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Formerum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
1 jarig contract
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Inzicht in je verbruik
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
3 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede klantenservice
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
1 jarig contract
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Formerum

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Formerum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij gemakkelijk de voordeligste maatschappij. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Terschelling). Een aantrekkelijke gas leverancier gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Oudeschild.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Terschelling.