Energie vergelijken Veendam Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Veendam? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals Engie en MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Veendam? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder vind je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Via deze website lees je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Veendam.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €204

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: lange verbintenissen zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Veendam? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.610,95
3 jaar Engie €130 €3,61 €1.730,95
5 jaar Engie €0 €0 €1.850,95

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met deze pagina vergelijk je vlot en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Veendam”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Veendam:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Veendam waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Vandebron.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Veendam? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Veendam is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers kunnen een aanbod doen met reusachtige welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €293

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Veendam zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Oostwoud.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de goedkoopste maatschappij voor jou. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Veendam


Zo vind je de goedkoopste energie in Veendam

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Veendam (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Vriendelijke service
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Nette service
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Snel oversluiten
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Verbruik advies
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
3 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Verbruik advies
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Simpele voorwaarden
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Nette service
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Sympatieke service
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Veendam

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Veendam? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Veendam). Een geschikte gasmaatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Franeker.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Veendam.