Energie vergelijken Vegelinsoord Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Vegelinsoord? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan aanbieders van stroom zoals Essent of Fenor. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Vegelinsoord? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier ontdek je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting. Advies nodig? Op onze website lees je handige info over gas, stroom en licht in Vegelinsoord.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €270

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Vegelinsoord? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €120 €10 €1.611,35
3 jaar Oxxio €210 €5,83 €1.731,35
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.851,35

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Vegelinsoord”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Vegelinsoord:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Vegelinsoord die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over RENDO Netwerken.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Vegelinsoord? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Vegelinsoord is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas bieden vaak sublieme welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €212

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Vegelinsoord zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Per jaar compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Oploo.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt nu de voordeligste stroom maatschappij voor jou. Doorslaggevend: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Vegelinsoord


Ontdek de goedkoopste energie in Vegelinsoord

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Vegelinsoord (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
2 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Goede klantenservice
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Inzicht in je verbruik
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Goede klantenservice
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Goede medewerkers
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Eenvoudig afsluiten
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Meerdere contracten
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Inzicht in je verbruik
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
1 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Sympatieke service
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Vegelinsoord

Jullie gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Vegelinsoord? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij binnen mum van tijd de meest betaalbare gas aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (De Friese Meren). Een geschikte partij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Galder.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente De Friese Meren.