Energie vergelijken Oud Annerveen Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Oud Annerveen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan aanbieders van stroom zoals bijv. UnitedConsumers en MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oud Annerveen? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in Oud Annerveen.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €184

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Oud Annerveen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €160 €13,33 €1.586,05
3 jaar Qurrent €270 €7,50 €1.706,05
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.826,05

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je rap en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Oud Annerveen”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oud Annerveen:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Oud Annerveen die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Cogas.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Oud Annerveen? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Oud Annerveen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen bieden je gigantische welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €214

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw nieuwe energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oud Annerveen zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Klaaswaal.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest voordelige stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Oud Annerveen


Vind de goedkoopste energie in Oud Annerveen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Oud Annerveen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Overstaphulp
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
2 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Maandelijks bijstellen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Vaste prijs stroom
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Vriendelijke service
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Oud Annerveen

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Oud Annerveen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je eenvoudig de aantrekkelijkste maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de laagste gastarieven uit de regio (Aa en Hunze). Een passende leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Baaiduinen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Aa en Hunze.