Energie vergelijken Vinkega Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Vinkega? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom zoals Clean Energy en Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Vinkega? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie ontdek je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina lees je alle details over gas, stroom en licht in Vinkega.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €212

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Vinkega? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €240 €20 €1.612,70
3 jaar Energiedirect.nl €160 €4,44 €1.732,70
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.852,70

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Vinkega”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Vinkega:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Vinkega waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Pure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Vinkega? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Vinkega is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen hanteren fantastische welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €218

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aankomende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Vinkega zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Oude Niedorp.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest betaalbare energiemaatschappij voor jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Vinkega


Vind de goedkoopste energie in Vinkega

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Vinkega (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Betalen in termijnen
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Snel overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Sympatieke service
Prominente acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel oversluiten
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Betalen in termijnen
Sublieme acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Overstapservice
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Meerdere contracten
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Vinkega

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Vinkega? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Weststellingwerf). Een voordelige gas leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Geijsteren.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Weststellingwerf.