Energie vergelijken Voerendaal Start met vergelijken en krijg een korting tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Voerendaal? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom zoals Budget Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Voerendaal? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna bepaal je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vergelijk je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Advies nodig? Op deze pagina lees je alle details over stroom, gas en licht in Voerendaal.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €204

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Voerendaal? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €250 €20,83 €1.613,50
3 jaar Essent €320 €8,89 €1.733,50
5 jaar Essent €0 €0 €1.853,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Middels onze zoekmachine vergelijk je snel & probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Voerendaal”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Voerendaal:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Voerendaal waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Voerendaal? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Voerendaal is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers hanteren doorgaans interessante welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €235

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aankomende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Voerendaal zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Limburg. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Ouderkerk aan den IJssel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest goedkope leverancier voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Voerendaal


Ontdek de goedkoopste energie in Voerendaal

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Voerendaal (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
2 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
2 jarig contract
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Tussentijds aanpassen
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
2 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Sympatieke service
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Behulpzame service
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Voerendaal

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Voerendaal? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je probleemloos de aantrekkelijkste maatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Voerendaal). Een geschikte organisatie ontdekt? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Geulle.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Voerendaal.