Energie vergelijken Vollenhove Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Vollenhove? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroomleveranciers zoals Vrijopnaam en Pure Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Vollenhove? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van iedere aanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Vollenhove.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €260

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Vollenhove? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Green Choice €150 €12,50 €1.613,75
3 jaar Green Choice €370 €10,28 €1.733,75
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.853,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze website vergelijk je gauw en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Vollenhove”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Vollenhove:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Vollenhove waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over E.ON.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Vollenhove? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Vollenhove zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk immense welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €210

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Vollenhove zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Oudesluis.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest betaalbare energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Vollenhove


Stap over naar de goedkoopste energie in Vollenhove

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Vollenhove (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Verschillende contracten
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Snel overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Verbruik advies
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Maandelijks bijstellen
Prominente acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
1 jarig contract
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Goede service
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Vollenhove

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Vollenhove? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij binnen mum van tijd de meest voordelige maatschappij. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Steenwijkerland). Een aantrekkelijke gas leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Gieterveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Steenwijkerland.