Energie vergelijken Vragender Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Vragender? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan aanbieders van stroom als Essent of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Vragender? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de kosten per 12 maanden en de beschikbare korting. Wil je aanvullende informatie? Op onze website check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Vragender.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €256

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Vragender? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €110 €9,17 €1.614,30
3 jaar Green Choice €160 €4,44 €1.734,30
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.854,30

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Vragender”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Vragender:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Vragender waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Leon Zeewolde.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Vragender? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Vragender zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers bieden vaak aantrekkelijke welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €178

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De toekomstige aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Vragender zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Overdinkel.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest goedkope stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Vragender


Zo vind je de goedkoopste energie in Vragender

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Vragender (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Behulpzame service
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Variabele gasprijzen
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Betalen in termijnen
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Nette klantenservice
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Contract wijzigen
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
2 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Nette klantenservice
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Vragender

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Vragender? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij binnen no-time de meest voordelige gas aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Oost Gelre). Een geschikte gasmaatschappij ontdekt? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Goes.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Oost Gelre.