Energie vergelijken Waalwijk Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Waalwijk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij aanbieders van stroom zoals bijv. Clean Energy of Oxxio. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Waalwijk? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier tref je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Waalwijk.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €219

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Waalwijk? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €140 €11,67 €1.615,20
3 jaar Vattenfall €340 €9,44 €1.735,20
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.855,20

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze pagina vergelijk je razendsnel en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Waalwijk”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Waalwijk:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Waalwijk waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Endinet Groep.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Waalwijk? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Waalwijk is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders bieden je sensationele welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €189

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Waalwijk zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Peize.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest goedkope stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Waalwijk


Vind de goedkoopste energie in Waalwijk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Waalwijk (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Simpele voorwaarden
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Goede service
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Online account
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Behulpzame service
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Verbruik advies
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Goede service
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Waalwijk

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Waalwijk? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij vandaag nog de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw situatie (Waalwijk). Een geschikte organisatie achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Grave.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Waalwijk.