Energie vergelijken Peize Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Peize? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld UnitedConsumers en Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Peize? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend bepaal je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie zie je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Advies nodig? Op deze pagina check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Peize.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €209

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Peize? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €150 €12,50 €1.589,00
3 jaar EnergieFlex €220 €6,11 €1.709,00
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.829,00

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Peize”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Peize:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Peize met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij MAIN Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Peize? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Peize is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers hanteren doorgaans formidabele welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €235

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Peize zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Laag-Keppel.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Peize


Vind de goedkoopste energie in Peize

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Peize (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Contract wijzigen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Persoonlijk advies
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Betalen in termijnen
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Simpele voorwaarden
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vriendelijke service
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Contract wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Simpele voorwaarden
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Meerdere contracten
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Peize

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Peize? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij vandaag nog de meest goedkope gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Noordenveld). Een aantrekkelijke aanbieder aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Beltrum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Noordenveld.